Siparişinizi kargodan teslim aldığınızda mutlaka kargo görevlisinin yanında paketi açıp hasarlı olup olmadığına bakınız. Hasarlı olması durumunda ürünü teslim almayınız ve teslim aldığınıza dair imza atmayınız. Bu durumda; Kargo çalışanından tutanak tutmasını isteyiniz. Kargoyu kesinlikle teslim almayarak geri veriniz. Hasarsız yeni ürününüz en kısa süre içerisinde size ulaştırılacaktır. www.honsmaison.com sitesinden satın aldığınız ürünlerin iadesini fatura tarihinden itibaren 30 gün içerisinde yapabilirsiniz.
İade etmek istediğiniz ürünü/ürünleri orijinal ambalajında, açılmamış, dökülmemiş, hasar görmemiş, kullanılmamış, kullanım hatası sonucu zarar görmemiş şekilde tarafımıza yollamanız gerekmektedir. Ev kozmetiği ve kişisel kozmetik ürünleri, hijyen çerçevesinde yasalarla sınırlandırıldığı üzere, ambalajı açılmamış, denenmemiş, bozulmamış, kullanılmamış olmaları halinde iade edilebilmektedir.
İadesi gerçekleşen ürün, teknik incelemeye gönderildikten sonra, teknik kontroller gerçekleşecek ve ürünün kullanıcı tarafından hatalı hale getirilmediği raporu verilirse iade gerçekleşecektir.
7 günlük süre dışında yapılan iadelerde gönderi bedeli müşteriye aittir. 
Teslimattan kaynaklanan problemler: 
Paketinizin teslimat sırasında zarar görmesi durumunda paketi teslim alınmayarak, teslimatçı yetkiliye tutanak tutturmalısınız.  Eğer teslimatçı firma yetkilisi paketin hasarlı olmadığını düşünüyorsa, orada paketin açılarak ürünlerin hasarsız teslim edildiğini kontrol ettirme ve durumun yine bir tutanakla tespit edilmesini isteme hakkınız vardır. Paket tarafınızdan teslim alındıktan sonra teslimatçı firmanın görevini layıkıyla yaptığı kabul edilmiş sayılır. 

Paketi kabul etmemeniz ve tutanak tutmanız durumunda, tutanağın sizde kalan kopyasını en kısa zamanda info@honsmaison.com ‘a iletmelisiniz.

Size teslim edilen ürünler ilgili herhangi bir problemle karşılaşmanız durumunda info@honsmaison.com adresinden bize ulaşabilirsiniz!